Koja je razlika između lijevanog čelika i lijevanog željeza sklopa pomoćnog kotača

Razlika između čeličnih odljevaka i željeznih odljevaka:

Čelik i željezo su relativno česti metali.Kako bi zadovoljili potrebe primjene na različitim mjestima, proizvođači će ih različito obrađivati, pa se tako proizvode lijevani čelik i lijevano željezo.

1. Svjetlina je drugačija.Lijevani čelik je svjetliji, dok je lijevano željezo sivo i tamno.Među njima, sivi i nodularni lijev u lijevanom željezu imaju različitu svjetlinu, prvi je tamniji od drugog.

2. Čestice su različite.Bilo da je lijevano željezo sivo ili nodularno željezo, čestice se mogu vidjeti, a čestice sivog željeza su veće;lijevani čelik proizveden u ljevaonici vrlo je gust, a čestice na njemu općenito su nevidljive golim okom.

3. Zvuk je drugačiji.Čelični odljevci će proizvesti "samo" zvuk kada se sudare, ali lijevano željezo je drugačije.

4. Plinsko rezanje je drugačije.Površina lijevanog čelika je relativno hrapava, s velikom površinom uspona i vrata, što zahtijeva plinsko rezanje da bi se uklonilo, ali plinsko rezanje ne funkcionira na lijevanom željezu.

5. Različita žilavost.Žilavost lijevanog željeza je malo loša, dijelovi tankih stijenki mogu se savijati na 20-30 stupnjeva, a sivo željezo nema žilavost;žilavost čeličnih odljevaka proizvedenih u ljevaonici slična je žilavosti čeličnog lima, što je bolje od žilavosti lijevanog željeza.


Vrijeme objave: 10. ožujka 2022